Okončani radovi na rekonstrukciji dionica na regionalnim cestama

Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona okončala je radove na rekonstrukciji dvije dionice regionalnih cesta. Ukupna vrijednost radova na ove dionice iznosi nešto više od 1.250.000 KM.

„Okončanjem radova putnici na regionalnoj cesti R-460 „Gračanica-Bukva-Doborovci-Srnice”, u naseljenom mjestu Doborovci će saobraćati u znatno boljim uslovima koji će nesumnjivo doprinijeti, kako kvaliteti saobraćaja, i udobnosti same vožnje, tako i sa znatno većim stepenom sigurnosti. Također, okončali smo i radove na regionalnom pravcu R-461a „Srebrenik-Orahovica Donja” u naseljenom mjestu Orahovica Gornja, što je značajno unapređenje sobraćajne infrastrukture na ovom području”, kazao je direktor Direkcije Zijad Omerčić.


Treba istaknuti da su posljednje rekonstrukcije na ovim dionicama rađene u kasnih 1980-tih ili ranih 1990-tih godina, čime početak rekonstrukcije ovih dionica posebno dobiva na značaju.
Kako je danas rečeno, ova dva projekta su projekti koji su započeti još 2022. godine i radovi su preneseni u tekuću godinu, a ove godine očekuje se da direkcija nastavi sa projektima rekonstrukcije saobraćajnica na ovim putevima.